Liner og falddæmpere

Hos Max Fodgaard A/S forhandler vi et bredt udvalg af diverse sikkerhedsliner, med eller uden falddæmper. Opgaven afgør valget af line. Hindring af fald eller dæmpning ved fald.

Elastiske sikkerhedsliner

Elastiske sikkerhedsliner fås enten som enkelt eller dobbelt line, med og uden falddæmper. I ubelastet tilstand er den elastiske sikkerhedslines længde reduceret med 25%, hvilket gør, at man kan bevæge sig uden risiko for at falde i linen, når man ikke har koblet linen i et faldsikrings system, et fast ankerpunkt, en stige, eller anden fast del af en konstruktion der kan optage 12Kn.

Montering af sikkerhedsline

Enderne på din sikkerhedsline eller falddæmper kan være monteret med en karabinhage, så du kan koble dig fast i din faldsikringssele og dit ankerpunkt i den anden ende. Ved brug af en faldsikringsline på et fastmonteret faldsikringssystem på et tag skal sikkerhedslinen være forsynet med en glider, som låser ved et evt. fald.

Brug af traumestrop

Vi anbefaler også brug af en traumestrop, som bruges i en hænge-situation, for at aflaste kontaktfladerne fra faldselen i lysken og bevare blodomløbet i benene.