AC 360 – Vertikalt wiresystem for stiger

System AC 360 er designet til brug af max. 2 brugere, mens de bevæger sig lodret. Anordningen er i overensstemmelse med EN 353-1.

Systemet kan monteres på alle slags stiger, som er fastgjort til konstruktioner som skorstene, tårne, master eller bygninger. Systemets vigtigste komponent er en styremekanisme (glideren), som er monteret på en stålwire Ø 8 mm, forbundet til en D-ring foran på helkropselen.

Systemets komponenter er alle lavet af rustfrit stål. System AC 360 opfylder kravene i Europa-Parlamentets bestemmelse 2016/425. Forankringslinens (stålwiren) øverste ende er udstyret med en energiabsorber (jf. AC 361 / AC 362).

Forankringslinens nederste ende er udstyret med en strammer (jf. AC 910). Begge ender af forankringslinen er monteret sikkert på en fast konstruktion ved hjælp af et forbindelsesled AZ 090. Den vertikale forankringsline med en længde på op til 10 m er udstyret med et wirestyr/en holder (AC 922) for at beskytte forankringslinen mod vibrationer forårsaget af fx vind.

Glideren (AC 360) er brugerens personlige udstyr og monteres let på forankringslinen. Glideren bevæger sig langs linen op og ned som med brugerens normale bevægelighed og i tilfælde af at brugeren falder, fastlåses den til linen som faldstop.