Hvad er surringsbånd?

Surringsbånd der findes i flere forskellige styrker, bredder, længder og med forskellige udgaver af spændefunktion og endebefæstigelser, anvendes til surring – altså fastspænding – af alle former for gods. Selve båndet er fremstillet af polyester og kan leveres i mange forskellige farver.

Surringer skal være fremstillet og mærket i henhold til gældende EU-regler og er fremstillet og mærket i henhold til DIN EN12195-2.

Hvilken surring skal du vælge?

 • Surringer med 25 mm båndbredde
  • Kan leveres som 2-delte surringer med kroge og i endeløs udgave
  • Anvendes til fastspænding af mindre emner og materialer som træ, stiger, byggematerialer, værktøj, trillebøre, isolering osv. på varebiler, på mindre trailere, ovenpå, indvendigt i varebiler og på mindre lastbiler.
 • Surringer med 35 mm båndbredde
  • Kan leveres som 2-delte surringer med kroge og som endeløse surringer
  • Anvendes til fastspænding af mindre og mellemstore emner og materialer som byggematerialer og andet gods på mindre og større trailere
  • Anvendes også til surring af gods i containere og på mindre lastbiler.
 • Surringer med 50 mm båndbredde (Dette er den mest udbredte type)
  • Kan leveres som 2-delte surringer med mange forskellige typer af endebefæstigelser og som endeløse
  • Almindelige trådkroge er det mest anvendte.
 • Surringer med 75 og 100 mm båndbredde
  • Kan leveres som 2-delte med kroge og endeløse.

Forskellen på surringsbånd og surringskæder

Surringsbånd
Kan leveres i mange forskellige båndbredder og båndlængder efter ønske og der kan, ud over de mest almindelige trådkroge, leveres flere andre typer kroge og ringe til at fastgøre enderne på surringen. Surringsbånd i alle båndbredder kan også leveres som endeløse i ønsket længde, så den frie bånd ende kan forbindes direkte til surringsskralden, hvis surringen skal anvendes hele vejen rundt om emnet, der skal fastsurres og det, som emnet skal fastsurres på.

I forhold til vægt, håndtering og pris, er almindelige båndsurringer i alle størrelser et optimalt valg, og udvalget af modeller er stort fra de helt små surringer til hobbybrug og til store professionelle udgaver.

Surringskæder
Kan leveres i forskellige dimensioner fra 7-16 mm og i forskellige stålkvaliteter, og anvendes til fastgørelse af tungere emner/byrder, som blandt andet entreprenørmaskiner, lifte og militærkøretøjer på blokvogne og til surring af betonelementer og store vindmøllekomponenter på lastbiler og blokvogne.

De fleste surringskæder består af en kæde i en ønsket længe med kroge efter ønske i begge ender og så selve opstrammerenheden, der er i hver ende er forsynet med opkorterkroge med sikkerhedslåse. Man kan så placeres opstrammerenheden, hvor det er mest optimalt i hele kædens længde.

Man kan sige at vægten af surringskæder i forhold til båndsurringer er større og håndteringen også lidt mere krævende, men til gengæld får man så noget mere robust surringsgrej til de større og mere krævende opgaver.

Fordele ved endeløse surringsbånd

Surringsbånd i alle båndbredder kan også leveres som endeløse i ønsket længde, så den frie bånd ende kan forbindes direkte til surringsskralden, hvis surringen skal anvendes hele vejen rundt om emnet, der skal fastsurres om det som emnet skal fastsurres på.

Det kan være en fordel, hvis der ikke findes fastgørelsespunkter.

Endeløse surringsbånd anvendes også til blandt andet fastgørelse af stilladser, telte og afdækninger over sejl og motorbåde og mange andre formål.

Hvor mange surringsbånd skal du bruge?

Surringsbånd anvendes både enkeltvis og op til uttalige enheder på en gang, og det er blot anvendelsen og de aktuelle krav, der definerer antal, dimensioner og styrke på det eller de surringsbånd, der vælges.

Er du i tvivl om antal, dimensioner, styrke eller type af surringsbånd du skal vælge, så kontakt Max Fodgaard A/S for en professionel vejledning.

Vi lagerfører et større udvalg af de mest almindelige surringer og i større antal til omgående levering. Specielle surringer kan leveres kortfristet.

Fordele og ulemper ved en to-delt surring

To-delte surringer er den mest almindelige type til surring af gods på lastbiler og mange andre formål, og i 50 mm båndbredde i en 2T eller 2,5T udgave anvendes de overalt inden for transportbranchen.

De to-delte surringer egner sig især til fastgørelse, hvor der er fastgørelsespunkter til krogene i surringerne i begge ender.

Hvor meget gods kan surringsbånd holde fast?

Surringsbånd kan leveres kan leveres i 25-10 0mm båndbredde og med en surringsstyrke op til LC 12.500 (daN) i direkte surring.

Der er i princippet ikke en øvre grænse for meget gods surringsbånd kan holde fast, og det er kun mængden og typen af surringsbånd, der definerer dette.

Der findes beregningsværkstøjer til bestemmelse af type og mængde af surringer i korrekt sammensætning, alt efter vægten af gods og det materiale, som godset skal surres på.

Køb gode spændkraftmålere

En udfordring ved korrekt surring af gods, er en aflæsning af den opnåede spændekraft (TF). Der er i DIN/ENnormen for almindelige surringer med skraldehåndtag, defineret den maksimalt opnålige surringskraft, og den er baseret på den givne kraft (STF) man kan påføre skraldehåndtaget på en surring.

For korrekt fastsurring skal man kunne definere denne kraft, og hvis ikke den kan aflæses direkte, kan må kun beregne den i normen angivne.

Hvis man har mulighed for at aflæse den aktuelle opnåede surringskraft, vil man kunne spare både tid, surringer og dermed penge, uden at det vil gå ud over sikkerheden.

Max Fodgaard A/S kan levere surringer hvor den aktuelle spændekraft (TF) kan aflæses direkte på surringen med en spændekraftindikator (TFI).

Alternativet til dette er en spændkraftmåler/en TFI-enhed, der direkte kan aflæse spændkraften på selve surringsbåndet.

Vi kan levere flere modeller, der kan anvendes til denne aflæsning af surringskraft på 35 og 50 mm surringsbånd.

Kontakt os vedrørende surringsstropper, laststropper og andet surring

Hvis du ønsker sparring eller vejledning omkring surringer, så tag endelig fat i én af vores eksperter i løftegrejsafdelingen.